Fotbolls-VM del 3: Stresstolerans

Vi fortsätter vår EQ-krönika med en betraktelse från åttondelsfinalen mellan Tyskland och Algeriet och tar sikte på en central del inom emotionell intelligens, nämligen Stresstolerans.


hi-res-2770c4c1ea853f4451d0c743e1a383ab_crop_north


Förmåga: Stresstolerans

Definition: "Förmågan att hantera stressiga eller svåra situationer, samt tro att man kan klara av eller påverka situationer på ett positivt sätt".


Det var garanterat en hel drös med naglar och nagelband som knaprades upp under den täta, intensiva och händelserika åttondelsfinalen mellan Tyskland och Algeriet. Även om vi misstänker att stresstoleransen hos supportrar från både Tyskland, Algeriet och resten av världen inte var särskilt hög, var det fr.a. en aktör under matchen som inte bara visade upp ett stort lugn, utan som också hanterade många svåra och potentiellt stressiga situationer på ett smått otroligt sätt. 


Det här måste ändå vara matchen vars bestående minne är Tysklands målvakts (Manuel Neuer) otaliga utrusningar. Ingripanden som där och då kändes riskfyllda, på gränsen till galna, men som i efterhand framstår som väl avvägda och åtminstone relativt kontrollerade.


BrZ7EHcIYAIyYbpNär ett Tyskland, med en backlinje som ofta spelade högt, ställdes mot ett agressivt och blixtsnabbt kontrande Algeriet, var Neuer gång på gång ute och agerade en elfte utespelare, något som hans rörelsemönster ovan tydligt visar. Hade Neuer inte besuttit en stor portion stresstolerans, hade han säkerligen inte lyckats göra dessa avvägningar så förtjänstfullt och det hade troligtvis Algeriet kunnat utnyttja.


Källa: Bleacher Report

Kommentarer

Kommentera

Namn: E-post: Meddelande: Verifikation: