Kloka beslut kräver både förnuft och känsla

Fallet "Elliot" visar att vi inte kan fatta några beslut på enbart logiska resonemang.


Hur gör du när du ska fatta beslut? I strategiska frågor på jobbet, eller privat, när du köper bostad, väljer skola till barnen, eller kanske bokar semesterresa? Använder du dig av fakta och logiska resonemang eller tillåter du dig att också blanda in känslor och intuition? Kanske lyfter du fingret i luften och läser av åt vilket håll det blåser? De senaste årens forskning har visat att enbart förnuftet inte räcker till för att fatta kloka beslut – känslorna spelar också en viktig roll.


kloka beslut kräver förnuft och känslaVår egen psykolog Caren Sjöström har gästskrivit på Motivation.se igen. Välkommen att läsa resten av artikeln där.

Kommentarer

Kommentera

Namn: E-post: Meddelande: Verifikation: