Välkommen Katharina!

Kandidata förstärker sitt team och hälsar Katharina Hjorth varmt välkommen som seniorkonsult. Katharina har en bakgrund som beteendevetare med drygt 15 års erfarenhet av rekrytering, coaching, personbedömningar, karriärrådgivning och ledarskapsutveckling - alltid med en grund i olika arbetspsykologiska verktyg.


KatharinaHjorth


Hur ser du på kundernas utmaningar idag?


- Företagens stora utmaning idag är att attrahera och behålla rätt individer samt att arbeta för en utveckling av både organisationen och sina medarbetare. I min roll här på Kandidata så hoppas jag kunna hjälpa kunderna i den processen, till exempel i form av personbedömningar, utvecklingsprocesser och ledarskapsinsatser. Problemet som jag upplever hos många bolag är att rekryterande chefer letar efter kandidater som har ”rätt erfarenhet” och bakgrund på sitt CV. Visst förstår jag att det kan kännas tryggt att göra en copy paste på den individ man ska ersätta. Samtidigt finns det väldigt mycket att vinna på att våga gå utanför de ramarna.

Jag utmanar mina kunder att tänka i nya banor, jag hjälper dem att mäta problemlösningsförmåga och emotionell intelligens på sina kandidater för att säkerställa att de rekryterar framtidens medarbetare. Forskning visar att dessa kompetenser kommer att efterfrågas mer och mer. Lägg inte all fokus på vad en individ hittills har gjort eller kan. Undersök också hur en person, med rätt förutsättningar, kan utvecklas framåt. Det kommer spela stor roll hur utvecklingsbara vi är i en allt mer föränderlig värld.


Du når Katharina på 072-155 55 40, eller så är du välkommen att mejla.

Kommentarer

Kommentera

Namn: E-post: Meddelande: Verifikation: